Általában mind a magánéletben, mind a munkahelyi környezetben a hasonszőrűekhez, vagyis a velünk egykorú, hasonló érdeklődésű, ugyanolyan beállítódottságúakhoz vonzódunk. Az elmúlt 70-80 évben annyira felgyorsult a világ, a fejlődés, az új technológiák megjelenése, hogy az egyes korosztályokba tartozásnak különös jelentősége lett, valójában a dolgokról való hasonló gondolkodást ez határozza meg. A baby boomerek még nyugodt, kiszámítható világba születtek, aminek a rendszerváltozáskori felborulása, újszerűvé alakulása már kevesük sikeres alkalmazkodását hozta magával. Az utánuk jövő X generáció tagjai belenőttek a fiatal felnőtt éveikben az információtechnológiai fejlődésbe, a mobilitásba, a teljesítményalapú munkavégzésbe. A munkaerőpiacon az Y generációs ifjak már kellően egoisták ahhoz, hogy az X-esekkel ellentétben ne áldozzák fel magukat a cégek oltárán és megfelelő magánélet-munka egyensúlyt alakítsanak ki maguknak. A Z generáció pedig már a digitális világ gyermekeiből áll, akik az anyatejjel szívták magukba a sokféle kütyü használatát, alkalmazását életük minden területén.

Mi jön ki mindebből? Leegyszerűsítve az, hogy egy generációból válasszuk ki a munkahelyi csapattagokat, mert akkor ők minden bizonnyal nagyon gyorsan és hatékonyan fognak együtt dolgozni és egy nyelvet beszélni. Ennyi volna?

B_Szerv_fejl_korosszetetelValójában egy csapat erősségét az adja meg, hogy mind szakmai hozzáértés, mind készségek szempontjából a lehető legszélesebb mix jöjjön létre. Ez a mix pedig többféle korosztályból adódik össze a legpraktikusabban, hiszen így lesz például

  • szakmailag tapasztalt, sokat megélt,
  • friss szemléletű, mindent megkérdőjelezni képes,
  • kreatív, innovatív,
  • gyakorlott érvelő és kommunikáló,
  • valamint jó elemző és háttéranyag gyűjtő,
  • strukturáltan gondolkodni tudó,
  • a legmodernebb technológiát is könnyedén használni képes,
  • szinte bármely napszakban rendelkezésre álló kolléga is a csapatban.

Ezért, akár külső nyomás nélkül alakítjuk csapatunkat, akár annak hatására, igyekezzünk minden korosztályból beválasztani a csapatmix szempontjából leghasznosabb kollégákat. Megéri!

Ha részletesebben érdekli a téma, illetve konkrét esetben igénybe venné segítségünket, vagy átalánydíjas konzultációs szolgáltatásunk keretében szeretne dilemmáira válaszokat kapni, kérem, vegye fel velünk a kapcsolatot az info@adequatus.hu email címen.